Telefonie

Microsoft Teams is de “hub” voor werken en samenwerken in Microsoft Office 365. Alle zaken direct bij de hand, ingedeeld in vaste en flexibele Teams binnen de organisatie (en eventueel ook daarbuiten). Zo heb je chat berichten met collega’s en berichten naar een heel Team, er zijn documenten per Team en de Teams agenda om te plannen en (online) te vergaderen. Heel praktisch zonder veel schakelen tussen programma’s zoals voorheen (Outlook, SharePoint, OneDrive, Agenda, OneNote enz.).

Sinds kort heeft Microsoft het mogelijk gemaakt om ook klassieke telefonie beschikbaar te maken binnen de Teams interface. Je kunt dan in Teams ook bellen naar gewone telefoonnummers en je kunt zelf vanaf een telefoonnummer gebeld worden waarbij de bel overgaat in Teams en je direct het gesprek kunt aannamen, doorschakelen enz. zoals in een klassieke telefoon schakeling.

Als je al Microsoft Office 365 en Teams in huis hebt is dit een mooie optie om te overwegen. Deze optie is sinds kort ook beschikbaar voor kleine bedrijven en is zo interessant voor het MKB.

Voordelen/mogelijkheden:

  • Geen investering in telefooncentrale (bij vervanging) maar een bedrag per gebruiker per maand (Telefonie is onderdeel van Microsoft 365 abonnement)
  • Eenvoudig op- en afschalen (flexibel), klein starten is ook mogelijk
  • Telefoontoestellen aanschaffen is niet meer nodig, uw pc of laptop met Teams is de interface voor het bellen (een goede headset voor Teams is aan te raden)
  • Telefonie verhuist mee met de gebruiker, als je thuis aanmeldt op je laptop in Teams dan bel je op het kantoornummer vanuit Teams
  • Doorverbinden, voicemail, centraal bedrijfsnummer, keuzemenu, wachtrijen zoals voor klantenservice zijn mogelijk en werken even goed ook als mensen thuis vandaan aan het werk zijn (heel flexibel)
  • Porteren van bestaande telefoonnummers is mogelijk (tijdelijke nummers om te testen en in te regelen is ook mogelijk)
  • U kunt van een eventueel bestaand telefonie contract gebruik blijven maken door Microsoft 365 van uw bedrijf te koppelen aan de telefonie bundels van uw huidige provider indien dat gewenst is of als een contact bijvoorbeeld nog een tijd doorloopt
  • U kunt ook een aanbieding krijgen voor belminuten e.d. via Microsoft 365 (één factuur voor diensten) en dan overstappen van provider

Als u interesse heeft vul dan het contactformulier in en wij nemen contact met u op.