De voordelen van Microsoft Teams

Microsoft heeft in Office 365 een heel breed pallet aan functionaliteit gebouwd, een blokkendoos waar elk bedrijf heel veel functionaliteit in kan vinden om toe te passen in het dagelijkse werk en om processen deels te automatiseren door handige tools als Power Automate. De hoeveelheid functionaliteit bleek het gebruiksgemak in de weg te zitten, en daarom is Teams afgesplitst en word het nu op zichzelf behandeld.

Teams is een zogenaamde “hub” waarin elke gebruiker persoonlijk, maar ook in teamverband kan werken met berichten, documenten en agenda’s. Er kunnen in Teams vaste groepen gemaakt worden waarin meerdere gebruikers gemakkelijk berichten, documenten en agenda’s kunnen delen. Zo versterkt het de samenwerking in uw organisatie op de meest efficiënte manier.

Vergelijk dit maar even met het traditionele werken met e-mail, alle informatie komt van alle kanten naar je toe en beland in een lange brij in de mailbox. Gelukkig kun je daarin zoeken, maar zelfs dat lukt niet altijd goed. E-mail gebruiken voor berichten en om elkaar documenten te mailen is achterhaald geworden.

Toch merken we dat overschakelen op zo’n nieuwe werkwijze niet vanzelf gaat binnen een bedrijf, het e-mailen zit er zo diep in dat het echt even moeite kost om de stap naar werken met Teams te maken, vooral ook als dit ongelijk binnen een bedrijf gebeurd. Goede inrichting, training en ondersteuning is nodig om Teams goed in te voeren en de voordelen ervan te gaan ervaren. Het is belangrijk dat de leiding van het bedrijf deze omschakeling steunt omdat het geen eigen keuze kan zijn van een aantal medewerkers, de voordelen komen bij brede acceptatie.

Graag adviseren wij u hoe deze stap naar gebruik van Teams in uw organisatie kunt zetten.