Bijlagen verwerken met Power Automate (Flow) werkt niet als Office 365 ATP de bijlage scant

door | 03/08/2020 | Office 365 ATP, Power Automate (Flow)

Al heel wat jaren worden mijn verzonden facturen vanuit mijn boekhoudpakket ook naar mijn eigen mailadres gestuurd om als bijlagen te worden opgeslagen in Microsoft 365 SharePoint.

Dit automatisch opslaan gebeurt met Power Automate (voorheen “Flow”) en via wat extra logica en een tabel met klanten in een SharePoint lijst krijgt het opgeslagen document ook een herkenbare naam met o.a. de naam van de klant erin. Heel fijn als dat allemaal vanzelf werkt!

Sinds kort heb ik Microsoft Office 365 ATP (Advanced Thread Protection) geactiveerd en daarna kwamen de meeste bijlagen ineens niet meer in de facturen map terecht.

De oorzaak is dat ATP eerst de bijlage onderzoekt of deze veilig is en dan pas vrijgeeft. Ondertussen is de Flow dan al gestart en deze mist de PDF bijlage in de mail zolang deze gescant wordt en zo gaat dit mis.

In Outlook kun je dit effect zien, de bijlage wordt dan nog tijdelijk weergegeven als “ATP Scan In Progress” (zie plaatje), nadat het ATP proces is afgelopen verschijnt de echte bijlagenaam van de PDF-factuur.

Via Microsoft Technet vond ik een tip om via een Exchange Online regel (Exchange Transport Rule) een extra header regel toe te voegen aan deze mails met de naam “X-MS-Exchange-Organization-SkipSafeAttachmentProcessing” en de waarde “1”. Hiermee wordt een uitzondering gemaakt voor deze e-mails en worden deze (interne mails) niet gescant door ATP. Dit wel onder de strakke voorwaarden in de regel dat deze mail echt van mijn boekhoudpakket afkomstig is (geselecteerd o.a. via afzender mailadres, geadresseerde, onderwerp en IP-nummer). Hiermee worden deze mails nu uitgesloten van verwerking door ATP en worden de facturen weer goed opgeslagen in SharePoint. Opgelost!

Info:
O365 Safelinks Problem
Office 365 Advanced Threat Protection
Power Automate

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.