Microsoft Surface Batterij sparen

door | 22/07/2020 | Microsoft Surface

Microsoft Surface batterij sparen.

Het is algemeen bekend dat het landurig en vaak volledig opladen van een laptop accu slecht is voor de levensduur van de accu.
Er zijn weinig fabrikanten die hier in het ontwerp maatregelen voor hebben genomen.

Als een zakelijke laptop vaak aan de netspanning verbonden is of bijvoorbeeld dagelijks in een docking station wordt gezet en zo permanente voeding krijgt dan is dat op de lange duur slecht voor de accu. Na een aantal jaren kan de accu vaak dan nog maar enkele uren stroom leveren.

Bij enkele Microsoft Surface modellen zijn zelfs problemen bekend met een opzwellende accu waarbij de behuizing krom gaat staan. Juist bij de (meeste) Surface apparaten is voor dit accu probleem wel iets ingebouwd in de UEFI Firmware-instellingen (de moderne variant van de Bios).

Door de instelling “Enable Battery Limit” in te schakelen wordt de accu nooit meer dan 50% opgeladen. En er is dus geen keus, het is 100% of 50%.

Hoe kom je ook al weer in de UEFI van de Surface? Ga naar Start, Instellingen, Bijwerken en beveiliging, Systeemherstel, Nu opnieuw opstarten, Problemen oplossen, Instellingen van UEFI-firmware, Opnieuw opstarten

Dit heeft dus wel gevolgen voor als je de Surface op de accu gaat gebruiken, deze heeft dan eerder de net-adapter nodig.
Toch heeft het zuinig doen met de accu van een Surface wel voordeel want een accu vervangen is bij de meeste Surface apparaten bijna niet te doen. Dan maar beter de accu minder gebruiken zodat deze langer meegaat.
Mijn keuze voor mijn Surface Laptop 2 en Surface Go 1.

 

P.S. wil je aan battery bescherming doen op een Android Telefoon kijk dan eens naar AccuBattery

 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.