Microsoft Outlook online agenda verbeteringen

door | 21/07/2020 | Microsoft Office Online

De Microsoft Office online agenda heeft enkele goede verbeteringen ondergaan.

Van alle gemaakte agenda items in Outlook Online direct een “Online” vergadering (Teams) maken.

Maakte je vanuit Teams al direct Online vergaderingen, vanuit Outlook ging dat tot nu toe nog niet vanzelf en moest je dat steeds zelf aangeven. Met deze instelling kan dat nu wel.
Ook al is een afspraak niet altijd Online het is handig als die toch standaard als Teams vergadering in de agenda staat. Wijzigt een afspraak van “Onsite” naar “Online” dan klik je zo om deel te nemen. Is de afspraak Onsite dan zit dit ook weer niet in de weg. Dus daarom altijd maar wel!

Afspraken en vergaderingen vroeg beëindigen.

Bij opvolgende vergaderingen in één ruimte is het handig als er even tijd is om van vergadering te wisselen. Ook voor mensen die naar een volgende vergadering in een andere ruimte moeten is het handig als er even tijd tussen de vergaderingen zit.
Een kleinigheid misschien, maar toch wel handig.

Een privé mailaccount toevoegen aan Outlook Online.

Bij het plannen van een afspraak in de zakelijke agenda van Outlook Online is het nu mogelijk om de privé agenda er vanzelf naast te houden.
Bij plannen van een afspraak wordt zo vanzelf rekening gehouden met tijden die als bezet staan vermeld in de privé agenda.
Dit kon al in Outlook op de Pc of Mac, maar nu dus ook in Outlook Online. Zelf even het privé account toevoegen in de zakelijke agenda.

Microsoft Outlook Edge Extensie

Microsoft Outlook Edge Extensie

Recent heeft microsoft een nieuwe extensie voor de Microsoft Edge browser vrijgegeven waarmee je eenvoudig en snel je Microsoft 365 mail en agenda kunt gebruiken in de Edge browser. Heel handig voor bijvoorbeeld organisaties die gebruik maken van de Basic licentie...

Oude Word documenten (doc) overzetten naar Microsoft 365

Oude Word documenten (doc) overzetten naar Microsoft 365

Om oude documenten over te zetten naar Microsoft 365 (OneDrive, SharePoint of Teams) is het aan te raden dit alleen met het "nieuwe" Office formaat te doen (docx) en geen oude documenten met het doc-formaat. Microsoft Office 365 kan niet goed met de oude formaten...