Verbind WordPress met Microsoft 365 / Azure AD

door | 20/07/2020 | Microsoft 365

Heeft u zowel Microsoft 365 in huis als een WordPress website dan kan het handig zijn om de login van Microsoft 365 (met Azure) te gebruiken om eigen gebruikers te laten aanmelden op de WordPress website.

Als een gebruiker al is aangemeld in Microsoft 365 in een webbrowser dan zal “SSO” (single signon) ervoor zorgen dat vanzelf op de WordPress website wordt ingelogd. Handig want dan zijn geen aparte wachtwoorden voor de website meer nodig en is er weer een wachtwoord minder te onthouden!

Dat dit handig werkt is vooral goed zichtbaar als de website als een tabblad binnen Microsoft Teams wordt toegevoegd, de pagina verschijnt dan automatisch ingelogd in beeld.

Toelichting bij de plaatjes

  1. Maak een beveiligde pagina aan in WordPress
  2. De beveiligde pagina is automatisch zichtbaar (aangemeld) binnen Microsoft Teams via SSO
  3. In een incognito browser geeft de pagina een melding niet gevonden
  4. Aanmelden via een browser in WordPress vertoond nu een extra mogelijkheid om met een Microsoft 365 account aan te melden

Er is een Free versie van deze plugin en er zijn betaalde versies met meer mogelijkheden zoals o.a. automatisch accounts aanmaken binnen WordPress, en synchroniseren van alle gebruikers tussen WordPress en Microsoft 365 / Azure en nog veel meer.

In Microsoft 365 kun je accounts maken in Azure AD zonder dat een Microsoft 365 licentie nodig is voor de “alleen-website” gebruikers. Deze gebruiker krijgt dan netjes ook de MFA instellingen van Microsoft 365 voor zich bij eerste aanmelding. Op deze manier heb je de WordPress website ook beveiligd met MFA! Het aanmelden met gewone wachtwoorden in WordPress zou je dan uit moeten zetten als je de MFA beveiliging verplicht wilt stellen op de site. Binnen WordPress kun je de rollen gewoon aan gebruikers blijven koppelen.

Info:
De WordPress Plugin pagina
Info van de leverancier (met prijsinformatie voor Premium versies)
Installatie document voor SSO
Sign in with Azure AD / Microsoft Office 365 for WordPress | WPO365.com | v10 (YouTube)

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.